Система НАССР

НАССР в ЗДО

HACCP – система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок.

Головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю за усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

HACCP – це визнаний спосіб, який дає можливість впевнитись, що небезпечні фактори, які можуть вплинути на харчову безпечність, постійно та належно контролюються.

Впровадження системи НАССР в дитячому садку – є гарантом якості в громадському харчуванні. ХАССП в закладі дошкільної освіти і освітніх установах -це не просто міра для проходження перевірок контролюючих органів, а важливий інструмент для контролю безпеки харчування дітей поза домом. На відміну від дорослих, у них немає вибору, де харчуватися і як харчуватися, тому, адміністрація установи зобов’язана на законодавчому рівні розробити, впровадити і постійно підтримувати принципи системи HACCP.